Thursday, December 16, 2010

---------------------------

salam sejahtera

semalam aku tido dengan nyenyak nye. tapi senyenyak mane pon tido mesti ade mimpi kat hujung2 tido tu. aku boleh join team inception tak agak2? ermm..aku mimpi batuk2 sampai siap gi jumpa doc lagi tp yang peliknya pegi jumpa je tapi tak amik ubat pon. then aku mula mimpi ngarut2. haisy~

tapi ape yang benar di sini adalah bila aku bangun je tido, batuk2 aku terus menjadi2. semalam before tido takde la sangat. mata pon dah mula berair2. hidung pon dah sokseh2 dah. gara2 cuaca kat kuantan yang tak menentu kah? tak pe lah, yang penting aku tak demam dan menyebabkab aku kene amik mc. ini yang aku tak suka. maka aku masih bersyukur dengan kesihatan aku sekarang.hehhe! sejak masuk uia kuantan ni kan, satu bende je yang aku perasan aku senang buat. senang bersyukur. apa2 yang jadi mesti aku cakap aku bersyukur dulu.hahha! moga berpanjangan lah ye perangai camni.

sekarang di bilik tanpa peneman. dia ade clinic arini. aku punya sesi minggu ni batal gara2 seseorang kecil hati. awal2 sem dah kecik hati. haisy~ kalo tengah2 sem makan hati jantung limpa segala bagai la nampaknya. terima je la. aku ni kan student je walaupon bukan lah aku puncanya.hahha! bak kata ramai orang, aku kene tempias.

masih dalam mode tak tau nak buat apa. maka aku decide nak tengok cite pasni. then, aku nak gi kafe beli apa yang patot. seterusnya menyiapkan pakaian tuk ke kelas pada pukul 2pm nanti. moga dapat fokus dengan jayanya. sebab cita2 aku sekarang adalah untuk menaikkan balik resultku yang jatuh gedebuk! tu. =)

maka dengan itu, wassalam...

Wednesday, December 15, 2010

alhamdulillah~

finally, aku berjaya gak tuk mengecheck resultku yang suspended disebabkan tak bayar yuran. setelah kuar masuk finance akhirnya berjaya juga. hmm...result tak seperti yang diharapkan. jatuh gedebuk! buk! buk! wah! saya hebat! tapi alhamdulillah, semuanya lulus. kalau lah, ini kalau ye tapi nampak sangat lah dah takkan dapat kan. kalau lah 2 subjects tu aku dapat tinggi sikit mesti dapat maintain pointer. ermm..tapi nampak sangat lah tak sebab ni kalau. hahha! camne pon, aku akan cuba untuk meningkatkan resultku seperti yang aku pernah canang2 kan pada sem2 lepas. so, wish me luck lah ye.

ermm...aku takot gile lah sama lecturer aku sorang ni. sampai benda betol pon aku rasa salah kalo aku ngadap dy. isy!

Thursday, December 2, 2010

dubai lagi

hari ni fully duk umah je. tak larat nak jalan mane2 walopun bosan gak sebenarnya. semalam puas bermain di ski dubai. berpeluang memakai but ski for d 1st time tp disebabkan aku asek jatuh so aku give up main. duk diam2 kat bench tangkap gambo dak berdua tu bermain. ok la tu. bosan2 tetiba ada staff kat situ datang beramah mesra. siap suh aku ajar what's ur name in malay lagi.hahah! kalo dy apply dekat semua customer yang g main kat situ nanti aku gak dapat pahala. hahaha! nama dy hafiz and from morocco. dah keje kat dubai for 4 years. semangat tanya aku suka dubai lagi ke or malaysia. of course la aku jawab malaysia.hahaha! oh, lupa nak mention tadi. awal2 masuk ski dubai teros jumpa family from kl. diorang datang bercuti. arini balik malaysia. sempat gak aku n anak2 sedara jadi model lam ski dubai tu. hahhaha! batapa gila nya semalam kena layan si sarah ni. berejam2 duk dalam tempat sejuk tu. nak mati dah aku. tapi sebab siap tarik muka lagi dak ni terpaksa la ikot. kang tak pasal2 nanges. hampes! erm..kitorang balik pon dah nak dekat kul 9 pm lebey. penat seyh! tapi malam nya after mandi aku tak ley nak tido coz badan sakit2 n sengal2. so, aku layan korean drama, Pasta sampai kul 1. nak dekat kul 2am baru ley lena. memang pagi nak kat kul 10 ar baru bangun. tu pon sebabb ameerah tasneen kaco.hahha!
ermm..arini konon2 nak study auditory disorder sikit. memang sikit betol aku study, yang lain semua buku tu yang study aku. siap mimpi ngarut2 agi. bangun2 tida dapat msg ade orang tolong reload RM50 tapi tak tau sapa. orang2 terdekat dikenali semua cakap tak. hmm..musykil. nampak sangat celcom sayang aku lebey.hahha! tadi jalan2 jap belakang bangunan apartment ni. tengok yatch orang2 kaya lagi sekali. orang dubai memang kaya. putih mata je la tengok.hahha!

dah tak tau nak update ape. mahu jalan2 sini puas2 walaupon malas. nak upload gambo tapi malas juge. haisy~ balik malaysia nanti lah.

assalamualaikum!!!!

Sunday, November 28, 2010

dubai

woke up quite early even semalam tido lambat. ni gara2 nak pegi suq naif tuk shopping kain, jubah n abaya. hahha! 5 jam pusing2 cari semua. last2 jmpa la yang berkenan n worth it la tuk dibeli. ermm..kat sini fully gerak dengan public transport. menarek! i loiikke!=)

last2 kitorang beli 3 pasang abaya, 2 pasang kain sifon n 3 pasang jubah. huh! penat~

dubai

dah 5 hari kat dubai. macam2 benda dah buat starting 1st day kat sini. sampai2 umah my bro, aku tros flat. tido sampai pagi esoknye. then dalam pukul 11 pagi did shop some groceries with my sis in law. merasa la berjalan2 area rumah diorang kat marina al majara ni. kawasan yang luas, bersih and tak sesak. bali barang2 dapur pon dah abes UAE398. bapak mahal kan? tak faham btol. pada hal duit sini lagi murah dr malaysia tp harga barang berganda2 mahal. sentap tengok harga barang. then malam abg gee bawak jalan2 makan kat marina mall. nice view. tengok yatch orang2 kaya bersepah. oh, kat sini kete audi diorang wat cam prebet sapu je. tp kat malaysia nak beli satu pon nak mati. kete toyota vios bersepah jadi teksi. hmm...kagum dan hebat. haha! second day pegi meronggeng di emerate mall. ye ke? ntah la..tak sure. rasenye ye. sini banyak sangat mall. my sis in law tanye aku apa 1st impression aku pada dubai dan dengan jayanya aku menjawab, kl version lagi maju dan tenang.haha! mantap! aku suka. aku suka tengok bangunan kat sini. tinggi n cantik2. especially bila malam. lampu2 menyinari. my room kat sini betol2 depan bangunan ape ntah. yang penting tinggi. abg gee bawak pegi Wok. elok2 area rumah nampak tenang. pegi situ ramai gile orang melepak kat restoran2 exclusive. haha! mana tak exclusive nye, nasi goreng bodoh sepinggan pon harga sampai 20 dirham. baik beli kat kafe UIA rm3.50 dah boleh dapat nasi gorang USA dah. jap! emerate mall 3rd day ar rase. tak kesah la hari ape pon tapi kalo nak tengok wayang kat situ 50 dirham per person. tu dah boleh bayar tuk 4 adults n 1 child dah kat mid valley. kalo nak compare harga memang tak enjoy ar. ni lah kata2 abangku. gile la idup kat sini. huhu! 4th day kitoramg meredahkan diri ke as-suq. konon2 nak beli macam2. sekali, keychain paling murah pon 15 dirham. hahah! memang berangan ar nak beli benda2 menarek yang lain segala bagai. so, cuci mata je la jawapannya. sentuh2 sikit. then tangkap gambo pastu say bye2. itu je la yang mampu. 5th day kat sini kitorang pegi dubai mall. the biggest mall kat dubai. emirate mall dah jatuh no 2 after dubai mall ni wujud. then naik burj khalifah. bangunan tertinggi kat dunia. sempat la mengompare-ngompare semua bangunan kat dunia ni. klcc no 6. ok la kan? takde la jaoh sangat kan??hehe! memang tinggi. tangok bawah rasa cam nak mati. memang tangkap gambo sakan ar. biar ar muka tak comey pon, kenangan mesti ada. betol la orang cakap dunia dah nak kiamat. mana taknya, bangunan semua nak cecah langit dah kat sini. abg gee leh cakap lagi, ntah2 bape ramai mati nak buat burj khalifah tu. gaya cakap macam nak buat burj tu sama cam buat taj mahal je.haha! memang tak duk diam selama 5 hari. hari2 kuar. sampai, aku buat ayat nak duk umah senyap2 tengok cite je. penat la. then of course la abang aku cakap rugi. bayar tiket flight mahal2 nak duk umah je.hehe! erm..aku suka train kat sini. semua laju2. laju dari monorail kot. ntah la tp lagi selesa la. nak tunggu train semua dalam aircond n takde satu pon peminta sedekah yang bersepah2. tempat2 dia pon bersih. hope one day malaysia pon camni gak. haa...kat dubai mall tadi kitorang tertarik ngan x-box. menarek gile. aku tak tahu dia detect pergerakan kita macam mana. pernah tengok csi kan. yang tarik2 file kat screen tu. camtu ar cara nak main dia. padahal, 3 kaki jaoh dari screen. nak menari aerobik pon best.haha! uuiihh! panjang nya aku membebel kat sini. aku ada lagi 11 hari kat sini. hope sepanjang kat sini macam2 lagi boleh buat even malas sikit nak kuar umah. hehe!

chow! assalamualaikum!!

Saturday, November 20, 2010

yuchun, nephews and nieces...not related at all.



okeis! i just found this photo while i'm
googling some photos of him. he obviously gorgeous!(even this is editted photo) is that suitable for me to call him gorgeous?? i don't know. but he seems stunning for me in that baju melayu. cute! mostly suitable word for him. maybe because of SKK Scandal, i just found that he is .......i don't know how to describe him but he's sweet. yeah! maybe that's the reason why i suddenly fall for him. heh! lets call this as my hobby while i'm on vacation. ceh...sorts of excuses! hahha! okeis! let me conclude. i just fall for him. no particular or specific reaason.

erm...now i wanna chage the subject. my day started with yelling and screaming. yeah! towards my 2 nephews and 2 nieces. i wish they can do whatever i ask once without to do yelling or screaming. but of coarse la, never! sore throat dowh. we went to OU by 11 and watched harry potter. satisfied enough! can't wait for the sequel. then just wandering and then brought them to MPH. Eragon for Asyraf and Mr. Midnight for Sarah. haa...their own money lah! their maksu already broked! (T_T) lastly, we bought big epals and went to dominos. home!!! finally. that was quite lovely day to spend with them. just love them (^_^)

Monday, November 8, 2010

great! i got 2 papers more to go. clinic and auditory electro physiology. ecstatic! then i'll have a blasting holiday this semester. oh, God! i wish flight ticket will already sold out. i don't want two trouble makers following me during vacation. hahhaha!(maksu yang jahat)(*_*)

love to update more than this but do not have any idea. great!

Thursday, October 28, 2010

dentist, assignment, report and blablabla

dah berhari2 try nak update blog ni tapi asal tulis je connection tetibe putus. tensi! kalo dy masuk draft yang dah tulis panjang2 tu takpe jugak, ni ilang camtu je. tertekan betol. dah excited kutuk orang sana sini, tunggu nak publish je kompem tak dapat. nampak sangat tak kasi aku meraban mengutuk orang. so, i pasrah je la. tapi hari ni seronok sebab internet connection sangat laju di bilik ini. aircond sejuk gile. lampu stim abes. hahah! memang kondisi yang baik tuk merehatkan diri sepenuhnya. tapi of coz la, rahat dalam takut. mane tak nye next week 1st paper mencabar gile. then, tak tercover abes lagi semua chapter. makin tertekan. okeis! btw, before this my post in english then in malay then english balik. tapi semuanya tak dapat pos. last2 skang aku guna bahasa pasar je wat karangan suka suki kat cni. oh, i like! hehe!

dalam seminggu yg lepas la, at our cafeteria ade ar sorang mamat ni. dia dentist to be. hoho! amat bajet dengan kos dy. dan sempat juga dengar conversation dy yang merendahkan2 profession lain. hey, hello! u nak jadi dentist sebab ank berlagak nagn gaji yang akan dapat and bley suke2 kutuk kerja orang lain ke?? tak faham...kalau dah rezeki ke arah tu tak payah la nak memperkotak katikkakn cara orang lain cari rezeki. rezeki masing2 la beb. haisyo! then, tak cukup dengan tu, my rumate plak de crisis dengan dentist dy. ape hal la nak jadi dengan dentist to be and dentist yang dah wujud ni. pelik2. marah orang suka suki padahal dia yang salah buat management. appointment tunda berbulan2. makin pelik okaiy!huh! tak suke dentist! tapi gigi aku nanti apa2 hal kalo jadi mesti kene jumpa diorang gak. mintak lah jumpa yang tebaik dan best.hahha! permintaan tinggi dowh.

sebelum ni kalut dengan assignment dan repot. bile dah siap semua mule ar terhegeh2 nak cover semua chapter yang ade. tapi skang sempat lagi bertenet sambil menghadap blog. tak ke gelong namanya ni?? api plan yang dibuat berbulan2 yang lalu berjaya dilaksanakan hari ini. kami semua selesa di sini. i luv it! kalau lah boleh buat selalu. okeh! tak. bley bankrupt la.hahah!

oh, tak lupa gak weekend lepas tetibe nampak adam af turun megamall kuantan. rasa nak gelak.tapi manusia yang wujud kat situ memanglah ramai. nak upload gambo tunjuk bukti tapi malas.

errmmm..saya rindu sumone. bukan dentist!blablabla..i bebel lagi.=)

Sunday, October 17, 2010

lovey yummy icy creamy



see!!concentrate abes!!



ohoho! full of lust yer..towards d ice cream of coz!



finally, got a pose from her. seldomly giving a smile like that..huu~



this mine!! very berry!! oh, she'd get strawbery. both were yummy!! no wonder the price also was yum!yum!hahaha!
saya tak berharap
tapi banyaknya dia buat saya terharu
saya tak rasa apa2
tapi banyaknya pujukan kalau saya kata saya kecewa
jadi, saya hargai dia
saya rasa bertuah kenal dia
saya suka kawan dengan dia

kamu memang baiklah!=)

Saturday, October 16, 2010

syawal mikhael, maksu misses you la




the latest pics sent by my sis (^_^) already 5.2 kgs after a month =)




a kiss before leaving him..T_T



comfort on maksu's shoulder (^_^)

cuty hurty








guess what am i thinking when i looked into those cute n delious things?? i'm thinking of someone actually. but need to get rid of the person from my mind. shuh!!

Friday, October 15, 2010

kuala lumpur

i'll be going back to kl. just for couple of days. quite ecstatic actually. haha! just wanna spend sometimes there without thinking anything that will give me 'serabut'. plan to do some shopping and 'ronda2' around kl. quite interesting for me who obviously do not spend much time there compared to 3 years ago. just wanna feel the feel been there. dunno the specific reason that lead me to do that but i just feel that it will make me feel happy. then, i'll be going to struggle in kuantan. of course for final exam. hopefully my guard will never goes down. pray for me yeah (^_^).

kuala lumpur, here i come!!!!

Wednesday, October 13, 2010

luahan hohoho

mengharapkan hari2 esok lebih baik drpd hari2 semalam. mond setting! itu yang penting. selalu dibuat dan dipraktikkan. tapi hasilnye?? hahaha! of course la zero! blog aku yang nama i luv me ni macam tak membayangkan yang aku sayang diri sendiri kan?? penuh dengan onar2 je. nak jumpa keceriaan dan kegemilangan dalam blog ni memang amat susah la. so, patotnye blog ni kene tukar pada nama i luv onar2 happened at me. rase2 sesuwai tak?? oh, aku mengarut lagi di pagi2 begini. ini gara2 attempt nak wat research proposal yang tak mendatangkan sebranag hasil. bunyi assignment aku macam gempak kan?? mesti la! nama pon budak yang terjebak dalam course yang ada 'accountability'. tapi nak menghasilkan kerja sebaik dan segampak tajuk yang diberi amatlah menyeksa jiwa. buktinya?? pengakhiran nya macam ni ar. aleh2 last skali bukak blogspot luah apa yang rasa hingar bingar kat kepala otak ni. aku memang hebat dalam meluahkan rasa. jiwa aku kalut. pastinya senyuman dan gelak tawa menghias rupa. aku kan perceria alam. oh, perasan lagi! malam ni rasa nak berleter panjang2. puas hati bila dapat luah semua atas ni. biarlah orang baca ke tak baca ke. ni just tempat aku buat corat coret rasa hati.kui3! ayat poyos!huh! erm..arini pegi clinic macam biasa. disupervise oleh HOD department. hasilnya kegelabahan tahak maksima! optimum gitu! memang guard down giler ah! tak terkata kecuakan yang melanda. padahal dia marah aku pon tak. ini kan pulak jentik. tapi perli2 tu biasa la. aku dah biasa dengan yang itu. waktu kelas plak dengar berita tak menyenangkan hati. ada viva pulak exam clinic nanti. apa yang aku belajar selama ni akan ditanya. mana aku tak kalut. kaitan penyakit2 ngan hearing loss and management segala bagai kompem ar akan ditanya. aku nak bagi jawapan dalam kelas pon gagap. ini kan pulak viva yang obvoiusly akan kena jawab la nak tak nak pon. adoi!! aku dah nampak gelap di hadapan sana. guruh bergempita ats kepala ku. awan memang mendung tak hengat ah. lalu ujan lebat pon turun. aku insan yang takde payung di bawah ujan lebat. faham tak apa kau bebel?? biarlah tak faham pon. tapi ni la cara aku nak membayangkan betapa disasternya aku sekarang. tiap2 sem aku mengharapkan for the better and the best tapi yang selalu aku dapat macam the worst je. aku tak cukup berusaha. tu kata HOD aku. aku kuat gelak. itu memang. tapi biar apa orang kata aku tahu cara aku. aku tak main2 alam menuntut ilmu walaupon orang tampak aku macam tu. sesali sekala teringin nak orang kata aku serius dalam belajar. mane nak nampaknay...muka merenyih je bila kena yanye soalan.hahah! hasiy~ ini lah aku. aku nak berubah. aku memang memerlukan perubahan. tapi apa yang halang aku sebenarnya ek?? aku nak kan jawapan...aku berusaha tuk jadi pelajar yang baik tapi aku tak nampak pon macam aku ke arah tu.

Tuesday, October 12, 2010

jiwa kacau la. macam2 fikir. masa hadapan n sekarang. macam mana ni. banyak benda tak prepare lagi. jiwa gundah gulana. gelabah. kusut!

malas tapi mahu!

Monday, October 11, 2010

gile annoy

nothing much to be expected. hati da kata memang begiru. hope or hopes? memang dah lama sepak terajang masuk tong sampah. dah buang jauh2. lastly, learned something. kalau ramai tak berkenan, memang ada yang tak kena. tired thinking of that d*** thing. bak kata teman sebilik, dah abes belajo, keje nanti baru abes isu kot. biarlah..already let go pon. its hard to explain but everyone around me knows better. cuma berharap ada perubahan di masa hadapan. not just physically. more than that. annoying yang tak terkata. dulu waktu muda mentah2 tak pernah terfikir pon leh terjebak dengan manusia macam ni. salah ku jugak. mudah memaafkan. tak mudah lupa.

annoying tahap gaban bila fikir. menyampah memang hati je yang tahu. respect memang tejun menjunam. dah malas nak wujudkan unsur2 yang berbaur begitu bila deal ngan orang macam ni. moga bahagia lah ye.

i just had enough! nyah kau! percaya?? tuk kau memang dah takde. memang dasar begitu. tak pernah appreciate other's trust. mahu pegang semua. pandai berjanji setia. kau hebat. moga berubah agar yang lain tak rasa seksa.

Monday, October 4, 2010

bz weekend lepas

jumaat- pulang ke kl beramai nak kete my fren
sabtu- naik bas 9 pagi blk gerik n sampai lam kul 2pm. semata2 nak jmpa mikhael coz psni cuti raya haji nt je. tak sabar dah nak tunggu.
ahad- naik bas 9 pagi ke kl n sampai lam kul 1.30pm. singgah sebentar umah my bro then kul 4pm g lrt kelana jaya teros ke gombak. kul 5.45pm bertolak ke kuantan. samapi lam kul 8.30pm dan menyinggah di merata tempat. eat, pray n love. hmmmm...mengantuk. pulang ke hostel 12.30 am. teros siap2 lalu tido.
isnin- sekarang mengonlinekan diri. padahal petang ni ade ujian bertulis tuk tennis. study blom abis tapi merapu ammmaaattt banyak. haisy~

saya tak puas berada di gerik. tak puas cium dak gemok tu.

Monday, September 27, 2010

Tuesday, September 21, 2010

bertambah lagi!!!

assalamualaikum

sekali lagi membuka bicara dengan mengucapkan selamat sejahtera ke atas kamu. hari ini mahu berkongsi kegembiraan. walaupun seawal tengah hari semalam menerima berita yang kurang menyenangkan tapi alhamdulillah semuanya selamat berakhir. complication yang dialami kakak semasa hendak bersalin agak merisaukan. bukaan rahim yang dinanti tidak berlaku tapi darah sudah turun dengan agak banyak. baby dikatakan terlalu besar. satu lagi sebab yang menampakkan harapan untuk bersalin normal makin pudar. aku risau. serius! takut baby lemas dalam kandungan. tapi alhamdulillah dalam pukul 12 lebih tadi dapat tahu kakak selamat melahirkan bayi lelaki kul 9.51 pagi yang dah ade nama dari berumur 3 bulan dalam perut lagi. Syawal Mikhael!! hahha! dah tambah pon sorang hero tuk cucu ayah dan umi. sebelum ni heroin mengatasi. aku tumpang gembira semua selamat. semua adik beradik di hospital ipoh. melawat anak perempuan sulung yang dapat anak sulung. aku je yang tak dapat join. jauh punye pasal. ni gmbo dak gemok ni!! tak sabar nak cubit n geget pipi dia. tapi idung besar cam ayah n ibu dia. hahhaa!


Saturday, September 18, 2010

kisah2 di hari raya

assalamualaikum

mode raya sudah berlalu walaupon masih dalam bulan syawal. lame juga tak mencoret apa2 kat blog ni. so, skang nak berkongsi sedikit kisah di hari raya. raya tahun ini aku rasa lagi meriah berbanding tahun2 lalu. mungkin disebabkan family ku makin berkembang besar. macam manapon still rasa kekurangan bila salah seorang ahli keluarga tetap tidak muncul di pagi raya kali ini seperti tahun2 terdahulu. tak mengapalah. moga dia sihat dan selamat sentiasa. dua hari sebelum raya dua abang teratas sudah pulang ke kampung bersama family. makin riuh rumah. kecoh. semua kisah bukak. tak kira la gosip2 terkini spr kes sosilawati dan juga gosip2 kampung. tak lupa juga cerita2 hantu. wajib setiap kali raya nak disambut. seperti biasa, family ku tak pernah ada tema. ikot nyut je nak pakai warna pa, asal berkenan di hati. teringin jugak nak same2 kaler ni tapi tak pernah nye menjadi. hehhe! lantaklah. janki raya tetap disambut meriah. tahun makin tahun umur meningkat. so, harapan nak duit raya tu macam agak tipis. tapi still alhamdulillah, duit raya tahun ni kurang 50 je drpd tahun lepas. aku masih ade lagi sekali nak dapat duit raya. pastu jangan harap dah la. hahha! itulah janji2 abang2 ku. so, pasrah...bile dah kerja aku lak yang kene kuar duit tuk anak2 sedara yang mata2 duitan seperti aku. perancanagn awal harus dibuat supaya tak menyesal di kemudian hari.

raya tahun ni saudara mara dan jiran tetangga tak sudah2 mengunjung. mule dari hari raya kedua sampailah ke5. full house sentiasa. beras berkampit2 habis. gaya dah macam ade kenduri kat rumah aku. penat. tapi bukan aku yang penat. umi yang penat. aku tak penat, sebab aku tolong menghidang je. melayan semua kompem2 la umi dan juga kakak serata abang2ku. aku bersembunyi di dapur. konon2 standby la kot2 nak tambah apa2 kan. hahha! auta je tau. rumah riuh bile semua adik beradik berkumpul. aku suka bila saat macam ni muncul. setiap pelosok umah ada suara. tak sunyi macam aku balik cuti sem 3 bulan hari tu. btw, terima kasih kepada hamba2 Allah yang sudi menghulurkan duit raya kepadaku.

dalam kemeriahan aidilfitri tak semua yang gembira. ada yang berduka. hari raya ke4 tak silapku, suami kepada sepupuku dijemput Ilahi. moga rohnya dicucuri rahmat.
oh, hari raya ke4 rumah mula berkurangan penghuni. yang sulong pulang tuk bekerja dan yang ke2 ke rumah mertua. selebihnya di rumah terus-terusan menghabiskan cuti. kelakar mengenangkan abg yg5 tak sudah2 dengan perangai penakutnya. gara2 dengar umi cerita hantu, malam tu takleh tido sampai pukul 4 pagi. abis semua lampu dibukanay. siap tv pon pasang. konon2 nak dengar suara tv. sampai berpeluh + menggigil sedangakan kitorang ni sejuk mengkerekot tido. tak paham...dia nye tahap takut memang gaban ar. dah anak sorang pon macam tu lagi. kalo bujang boleh tahan gak la. hahha!

hantu. wujudkah?? kat kampung aku baru2 ni kecoh dengan kisah hantu raya. ada orang membela kata mereka. dah ramai yang dengan bunyi2 pelik lagi menyeramkan tapi alhamdulillah aku takde dengar apa2. hmm...moga dibukakan pintu kati hamba Allah tuk membuang benda2 syirik lagi khurafat ni. meremang bulu tengkuk kallo dengar makcik2 duk bercerita pasal tu.huhuu~

oh, raya tahun ni juga memang malang bagi aku. mane taknye, separuh drpd duit raya free2 je bakal dipotong tuk bayar saman. tu lah. bile drive, tak hengat. tau sedap tekan je. padan muka! kui3! 1st saman pada usia 22 tahun. kira rekod bersih sebelum ni telah tercemar ar. haisy~ baru nak jadi pemandu berhemah sepanjang zaman. tahu tak, saman tu bole tangguh bayar sampai bila?? aku ni insan yang tak tahu apa2 pasal saman. sila bagi tunjuk ajar ye.

erm...nak cita ape lagi ek?? banyak kisah sebenarnya dalam pale otak. tapi bila jari mula nak menekan papan kekunci ni, tetibe cam sikit2 kisah yang terpahat dalam pal otak ni terhakis. keh3! ayat talleh blah...

hisy! tensi mengenangkan saman di kala masih belajar ni. pengajaran untuk masa hadapan. kononnya....

Sunday, September 12, 2010

i'll update properly next time

this time, just wanna wish happy eid'l fitri.

maaf zahir batin!!!


-owh! i'm with dua adik beradik poyo di sini which means kat cc d gerik. bosan punye pasal..-

Sunday, September 5, 2010

i'm glad

salam ramadhan..

isy3! tuk diri sendiri. pagi2 dah bertenet.

i'll be home soon!!! Gerik, here i come!!!! (^_^) very excited. ecstatic.

btw, thanx for calling me yesterday. had a pleasant chat with you (^_^)

sampai panas telinga =p

glad to be home and glad to know you =)

Friday, September 3, 2010

hati girang

salam ramadhan..

hari ini hari terakhir aku berbuka di kuantan. besok insyaallah bakal berbuka di kuala lumpur dan hari seterusnya di rumah ayah bonda tercinta di gerik. tak sabar rasanya mahu pulang walaupun kakak sayang dah inform awal2 yang rumah amatlah berada dalam keadaan yang serabut. ya! tepat sekali. kerja2 pembersihan rumah bakal dijalankan denagn kepulanganku di kampung halaman tercinta. istilah malas tidak dapat memberi kesan kepada kakak sayang sebab raya kali ni dia dah tak leh nak tolerate kalo aku malas. maklumlah berbadan dua. oh! aku gembira menanti kedatangan syawal kali ini. Mikhael bakal membahagiakan kami di kala raya. cepat keluar ye mikhael. maksu tak sabar nak dapat anak sedara laki ni. hehhe! asek pompuan je. bosan! kuikikui! jangan marah anak2 sedara pompuanku. maksu pon pompuan gak tapi dah bosan bermanja ngan korang. nak bermanja ngan mikhael pulak. sebab tu sanggup beli hadiah mahal nak kasi ibu dia. nanti ibu dia boleh tangkap gmbo mikhael banyak2 then mms maksu banyak2.hehhehe!

kuih raya ape lah yang menanti kat rumah tu. tak kisah lah tapi janji ada ketupat daun palas dan rendang ayam. masak itam spesel umi buat pon sodap. ah...tak sabarnya. raya tahun ni aku tetap bersederhana walaupon rasa berkobar2 hati ini. erm..nak try wat kek coklat kukus lagi. 1st time wat dulu kurang menjadi. mahu mengasah bakat membuat kek pulak. ayah cakap bakat memasak dah lulus. "boleh lah kawen",(hj zainuddin, 2010) hehhe! balik nanti nak buat tomyam lah. dah lama tak makan tomyam buatan sendiri. banyak menu tuk dimasak dalam kepala otak. antara buat dengan tak je.hehhe!

mahu berbuka dulu! assalamualaikum

berbuka smbil dengar lagu balik kampung =)

Thursday, September 2, 2010

..........................

masih dalam lembaran ramadhan.

tetiba aku terfikir. aku ni dipergunakan atau apa? di saat aku diperlukan manusia itu hadir tapi di saat yang aku pon tak tahu nak describa macam mana, batang hidung pon tak nampak. ermm...aku rasa memang aku dipergunakan even sikit. betol tak?? tertanya2 kenapa tiba2 macam ni. sebelum ini erat berhubung. masing2 meng'contact' antara satu sama lain tapi sekarang perkara2 yang mengeratkan silaturrahim ni terhenti macam tu je. jenuh otak aku berfikir. laju! tapi tetap tak dapat jawapan yang pasti. nak ditanya macam kita yang terhegeh2 tapi bila menunggu jiwa ni tertanya2.

lantas aku mengambil keputusan untuk tidak berfikir. mungkin ini cara terbaik insan bernama manusia ingin memutuskan silaturrahim yang telah lama terikat walaupon kadang2 ada duka terselit di perhubungan. jangan kata ku tak ambil peduli sebab kadang2 diri meng'ofer' tuk memperbaiki hubungan yang renggang tapi selalu ditolak. jadi, aku lebih suka memilih jalan untuk ditolak dan menolak terus. mungkin hati masing2 tak akan terluka. aku diam. dan aku mahu tunggu. tidak mahu bertanya sebarang berita dan tidak mahu tahu sebarang perkhabaran. aku mahu terus tunggu dan tunggu. jika betul silaturrahim yang telah lama terikat masih utuh, maka aku tak perlu risau. tapi jika sebaliknya aku redha.

menunggu bukan untuk seorang tapi untuk dua orang. yang sentiasa di hati dan di fikiran tapi kedua2 nya mempunyai pendapat berbeza. pernah bersilaturrahim tapi putus di tengah jalan. aku hanya insan pemerhati yang terlibat secara langsung tapi tak pernah menyedarinya. tak faham dengan ayat sendiri sebanarnya. tapi ayat ini pernah dilahirkan kerana kecewa. jadi, moga aku tak kecewa lagi kerana aku sayangkan hubungan yang ada di antara kami semua.

p/s: aku masih menunggu kamu. hampir aku, akan ku mampir dengan segera.

Tuesday, August 31, 2010

esok exam

mahu menaip dan terus menaip walaupon sepatotnya pengulangan pembacaan note dilakukan sekarang. tapi mood study melayang bila mata mengadap note. atau lebuh tepat mata kembali layu even baru bangun dari tido. aku mengharapkan perubahan pada sem ni tapi bagi aku, aku memang susah untuk berubah. aku berusaha masih berusaha tapi usaha aku sentiasa punya batas. alasan yang tepat kerna aku tak cukup rajin. baru2 ini membuat blogwalking. mandapat perkhabaran yang mengejutkan dan tiba2 dari satu blog dikenali. tak mengapalah, aku tiada hak pon nak sibok2. jauh sekali tuk bertanya. biar empunya diri membuka bicara. baru best! tapi macam tak je dia nak buka pekung yang ditutup rapi. tapi baru aku sedar, before this bicara message nya berbaur something tapi tak tercapai akal plak nak tanya. tak mengapalah. yang penting dia bahagia dengan keputusan yang dibuat. sekali lagi aku tak punya hak tu sibuk. kalo ada, dah lama aku menyibuk. hahhaa! erm...aku baru tahu si bijan pemilik blog ataleofhumbleboy dah ade blog baru. patot lah penantian tuk baca post2 baru nye asek menemui kehampaan. sekarang dah tahu url baru nye, maka tambah kembali satu blog menarek tuk dibaca di kala kebosanan. oh, lupa pula! ada sumone cakap kat aku orang yang berblog, tulis blog atau punya blog pelik. ermm..aku tanya kenapa. tapi tiada jawapan.

oke. apa yang patot dilakukan selepas entry ini dipublish? pastinya kembali menghadap notes yang entah ape2 dan membinarkan biji mata aku. melihat kerajinan roommate mengahadap segala notes yang ada, sedikit pon tak bagi keinsafan. sebab mode aku skang adalah mode di rumah. walaupon jarak hari tuk pulang ke kampung masih lagi selang beberapa hari, tapi aku memang dah tak sabar walaupon kau umah tu takde lah apa yang menarek sangat pon. ayah, umi dan kakak dah cukup menarek bagi aku. dan juga cite2 kartun di tv di kala cuti sekolah. semua itu menarek bagi aku. oke. aku tarik balik pasal aku cakap kat umah takde apa yang menarek sangat.hehhe!

macam mama aku nak sambung study ni?? tiba2 wujud pemilik blog nafas.ku.hembus tanya ajak keluar.esok exam hari ni nak meronggeng. masih seperti dulu kami2 ini. tak berubah. bukan tak berubah tapi kami perlukan life yang normal. bukan hectic seperti budak medic atau dentist dan seangkatan dengannya. aci tak aku guna dak2 course ni tuk contoh?? biarlah...takde contoh lain nak bagi. ok lah! adios.

salam ramadhan (^_^)

p/s: post ni tiada kaitan dengan esok exam pon.

Friday, August 27, 2010

assalamualaikum

telah lama tak mencoret kata kat blog ni. bukan apa, cuma kesuntukan masa dan ketandusan bicara. mungkin sekarang ini rasa apa yang ingin dicoretkan tak penting. kebanyakan post terdahulu lebih kepada luahan rasa. apa yang ingin diluahkan sekarang lebih baik pendamkan dahulu. banyak perkara yang bermain dengan perasaan. banyak perkara yang mengundang gulana jika difikirkan. jadi senyap menutup bicara lebih baik. mahu fokus untuk cuba meningkatkan apa yang kurang. mahu mendapatkan apa yang masih jauh dari genggaman. mahu mengejar impian yang makin jauh menghilang. mahu semua itu dalam genggaman. maka, mungkin hati ini akan puas. dan coretan akan datang mungkin lebih bebas.

Monday, August 9, 2010

marah

minggu ni memang hektik. bukan sebab bz dengan study tapi bz dengan program. program yang tak seberapa kalau dihandle oleh orang berwibawa dan profesional, confirm best. honestly, program yang dijalankan memang bawah aku tapi memberi peluang kepada subcom tuk menerajui. aku yakin dia boleh. dan tepat sekali dia menghandle program dengan baik. lots of thank you tuk kamu. tapi malangnya, programnyang seronok boleh bertukar teruk jika disertai dengan golongan yang pro dalam membuat onar. pro juga dalam memijak dan menepis pijakn. pro juga dalam menyakitkan hati dan juga amat pro dalam meninggi diri dan bajet bagus.

apa yang aku dapat semasa menyertai program, honestly menarek dalam sakit. lebih kepada sakit jiwa aku rasa. aku akui aku tak banyak membantu tapi bukan kerana aku tidak mahu tapi banyak halangan jika hati mula mahu participate dengan baik. sejuta kemaafan daripada program manager. aku tahu kamu mula serba salah dan pening kepala dengan kerenah2 orang bawah yang juga rakan2 kamu.

bila aku di sini karakter aku amat berbeza dengan di rumah. di rumah, aku tak pernah menahan amarah. apa yang aku rasa aku hamburkan tapi di sini aku deal dengan orang asing. bukan darah daging sendiri yang amatlah tidak memahami aku. jadi, perangai2 buruk di rumah aku simpankan, pendamkan. aku bukanlah pro dalam menahan word2 yang kuranag ajar drpd keluar dr mulut kalau amarah aku menguasai. jadi, mulalah belajar tuk hormat orang lain dan mula belajar tuk sedar diri. hapuskan ego kat dalam diri tu dulu, then buang jauh2 sikap bodoh sombong tu. ni tuk kebaikan agar orang lain tak rasa apa yang aku rasa bila deal ngan korang.

weekend yang penuh dosa.

Wednesday, August 4, 2010

................

heavy eyes but still can't sleep. thinking of something that i should not have to. but mind keep thinking and can't resist the thought. my fault or not? i can't identify it. keep thinking and thinking but still no answer. did ask my friend for some opinions but still could not help me. my stupidity above my rationality. at least for now i think. huh! my head, my brain, my mind. all are heavy. heavy with ******* rubbish stuffs that i can't resist. as i said before, my mind says no but my heart says yes.

when u're trapped in this situation, the best thing u should do is ignoring the thought or the feeling and whatsoever the damn thing is. i'm trying to do that and i hope it will give me a good result. sometimes, u have lots of friend to share with but there is limitation of telling them everything. hence, the best thing u have is writing on this blog and telling people your problem secretly (by means telling them nothing except what and how u feel). that's all.

once, i loved to write on the paper everything that i hate, anger with, annoying with, and everything that bother me. then, i teared the paper and threw it away. i felt good by doing that but the others will know ur secret. of course for some reasons, people will pick up the paper and fix it like before just to know what u have written and they'll spread the stories. i stopped doing that just because of that reason and now, i feel good by telling what i feel just like this. ignoring if people will say bad things about my blog. i just want to express what i feel the way i comfortable with.

this is me.

Tuesday, August 3, 2010

should i continue doing it even i already knew the future circumstances???? my mind says no but my heart says yes. which one should i follow?? what should i do??

jiwa kacau

alone, in my room
nobody can be disturbed
my mind...numb
can't think anything
just sit and typing all these words quickly
wish to update something fascinating
but, no idea
my plan to wake up early and study
gone
gone
gone
as long as my mood to study
everything is gone
what should i do when everything i plan
never goes well
now, doing nothing
when i ever change??
haisy~

Monday, August 2, 2010

tido

semalam bila mood study datang melanda, mulalah terima message tuk preparation closing ceremony for culture carnival. waktu tu hati memang berkobar2 dan bersemangat jitu tuk study. hari ni plak, bila hati rasa nak study mata plak buat hal. mengantuk tak ingat dunia. nak bukak mata luas 1mm pon susah gila. cadangnya nak abiskan satu note kemudian lelap, malangnya note tak abis, lelap je lebeh. huh!

jumaat,sabtu n ahad. penuh dengan aktiviti. tiap2 malam kepenatan dan kelewatan tuk tidur. kononnya mahu diganti cuti dengan isnin lah. tapi ade presentation fyp 4th year. akibatnya, sesi petang tak berjaya tuk menghadirkan diri sebab alang2 dah terlajak tido, terus meneruskan agenda tersebut. walaupon ade gak seuil rasa nak gi presentation tu.

malam ni mahu menjalankan rancangan yang diplan bersama rumate. moga berjaya!! moga dapat fokus dengan lebeh sebab tido macam mati sebantar tadi. gambatte!

Wednesday, July 28, 2010

needa membebel

manusia memang mudah berdendam. memerlukan kesabaran yang tinggi untuk menahan amarah yang melanda. tapi itu bukan satu alasan tuk kita membalas perbuatan mereka terhadap diri ini. mungkin ikut hati semua itu pasti. 'boleh je buat kalau nak', ayat paling mudah yang boleh ditafsirkan dengan kata2 jika terlalu bengang tapi tak sampai hati tuk melakukan. senang and very simple kalo kita pegang pada satu lagi kata2. 'diri ni sama je dengan orang yang buat 'taik' terhadap kita kalo kita balas dengan benda yang sama'. jadi, diam and still calm. bak kata lam movie karate kid, 'still calm and doing nothing are the different things'. jangan tengok movie tanpa mengambil sebarang iktibar. at least sikit pon jadi lah (tetibe je..).

kita memang selalu buat silap. dah nama pon manusia. mana ada yang tak pernah buat silap. paling mudah nak tengok dalam result exam ar. dapat la A pon tapi still ada gak soalan2 yang salah dan tak berjaya dijawab dengan baik. sebab tu system pemarkahan bagi range tuk grade (tetibe lagi..). tapi kalo dah wat salah dan memang itu salah kita, just admit and apologize la. buat apa nak bagi alasan yang 'taratantang lagi terbentang' cam kita langsung takde effort kan? marah la mcam mana pon manusia tu, lama2 still dia ada hati tuk maafkan even sikit. cuma jangan tambah kemarahan dia la. ada paham?? paling tak pon waktu kena tegur tu, just tunduk then buat ar muka insaf sikit. nampak la sikit kita ni cam menyesal ngan action kita tadi tu kan. takkan benda2 simple camni pon nak kena bagitau?? haisyo!!

ni plak pesanan tuk diri sendiri. meeting, meeting gak. abes tu note2 yang berlambak baru dapat tu bila nak mengadap?? merapu nombor satu! hisy! cakap nak berubah segala bagai tapi effort tak nampak pon lagi. effort terkini yang nampak, selit note2 kat rak and dah beli storage nak letak note2 lame segala bagai. memberansangkan ke effort2 tu?? ok lah..semalam dah merancang ngan rumate nak stay up starting next week. okeh! kita tengok berjaya tak nak wat segala tu. jangan cakap tapi takde action langsung wahai cik needa oiii!!!

ni satu lagi isu yang tengah dihadapi di awal pagi. memang la kejut orang subuh dengan zikir2 dan nasyid2 adalah baik. aku amat setuju tapi....bilik aku ada speaker. terkejut beruk weh! tetibe de suara budak nasyid2. lepas tu aku ikut nasyid sekali (yang ni aku suka). tapi, seyesly, kuat sangat la. tu dah lebeh 120db dah tu. present tuk hearing test for profound person pon 120db ni kan plak pendengaran aku yang alhamdulillah setakat ni masih normal dengan range -10db till 10 db. tak salah nak pasang semua tu tapi agak2 la wei. mau stiff TM aku ni lame2 kalo dengar bunyi yang kuat camtu tetiba di pagi hari. at least, turunkanlah intensity tu sikit. taknak turun sikit, banyak pon jadilah. huu~

dah needa dah! macam2 dah ko komen and bebel2 kat sini. bawak2 mengucap dan berzikir. ni ngomen je keje. berubah la sikit perangai tu.
---------------------------------------------------------------------------
okeh! aku cuba tuk tak banyak ngomel or ngomen. tapi apa aku cakap betul pe..?? huu~ kalo salah maafkanlah. aku cuma budak baik yang tak perfect sebab aku manusia biasa yang penuh silap dan salah. teguran duharapkan. insyaallah akan menerima dengan hati terbuka walaupon diri ini dikatakan pongoh oleh kaum keluarga terutamanya.

Saturday, July 24, 2010

kekaseh lama

ok. semalam saya jumpa kekaseh lama. ada bantahan?? mesti la ada kan..haisy~ kalau jumpa as a friend macam saya jumpa kawan2 laki saya yang lain pon tak boley ke? ape? boleh? timekaseh...tapi? tapi apakah rakan2?? owh...saya faham. baik...saya tak lebeh2. saya kan budak baik. hehe!

--------------------------------------------------------------------------------------------
i always remember what u've always tell me my friends. of course for me to be like her, it will never happen. insyaallah. it wasn't feel good when somebody did wrong to me but for me to reciprocate those damn things, i never have heart to do that. she's a girl. just like me. own a soft heart which is easy to break. honestly, i just want to be friend. with everybody. to be like her, again...it is not so me. insyaallah...

--------------------------------------------------------------------------------------------

but i had a great time with him. could be more open and more selambe. i like~ saya tak perlu rasa seperti dulu. terlalu berjaga2 takut tidak disukai dan terlalu berjaga2 takut melukai. saya cakap apa yang saya nak. i laugh the way i laugh and i smile the way i smile. met with him without the previous title that we ever had, it was a pleasure time. most important thing, i could be me. the thing that i wished to do in front of him. i couldn't do it as his 'special' but as his friend i could do it yesterday. thanks to me. now i know why this is the best way for us. (^_^) it was a good decision at all.

p/s: btw, lesung pipit guy tu ade lagi tp dah jarang nampak. agak kecewa la...huu~=p

---------------------------------------------------------
dalam hati aku ada taman, moga aku berjaya tuk tidak merosakkan nya lagi.

Wednesday, July 21, 2010

opps! i've changed my layout! again! suddenly fall in luv with this travel version (^_^)
so, boley tido dengan aman...

Tuesday, July 20, 2010

PART 1,2,3 ,4

PART 1
my 1st day clinic. menarek walopun performance cam hampeh. banyak yang dapat belajar. main complain n comment from my supervisor was aku amatlah lemah dalam membuat history taking. pada hal practice banyak kali dah. practice ar banyak mane pon tapi bila mengadap patient betol je semua dalam kepala otak ni ilang. haisy~ gelabah takyah cakap ar. hadoi! i got 4 patients while my partner got 3. majority were referred by ENT. ramai tol patient ari ni. bertali arus. mane lah aku tak gelabah? supervisor aku pon gelabah tengok aku wat keje lambat. most important info kat sini, my supervisor for today adalah senior sekolah menengah waktu kat Ipoh. go SERATA! macam tak percaya. tak banyak tentang clinic nak diceritakan tapi memang memenatkan. tak dapat bayangkan bila kerja nanti.

PART 2
kelas start kul 2.15pm after clinic di pagi hari. mengantuk tak katalah dalam kelas tu. namun berjaya tuk menahannya. tapi malangnya, kejadian yang tak menarek berlaku. niat di hati nak membantu kawan tapi disalahertikan sebagai berborak ketika kelas sedang berjalan. ceh! kecewa juga tapi takde ar sampai nak over2. kecewa sebab tak kena tempat betol kena tegur camtu. agak2 memang kalo duk dekat2 dengan dia tempias tuk di'aim' dan dikatakan pembuat onar amat tinggi ke kebarangkaliaannya?? tak paham...haisy~ siap bersurat2 pulak lepas tu. lagi tak paham..hello!! i'm not u okay! mungkin dalam hati aku ada taman tapi bukan tuk perkara2 sebegitu.

PART 3
amat penat di malam hari. maka tidak menghadirkan diri ke meeting yang makin memeluatkan aku. maka membuat keputusan tuk tidor. mimpi mengarut! siap berbalas message dengan orang berkenaan. message gadoh2 lak tu. hahhaha! menarek bila dalam mimpi anda boleh meluahkan apa sahaja yang terbuku di hati n tak terkeluar di mulut. huh! kalo lah memang sampai hati tuk buat macam tu, memang kiamat ar per'kawan'an kami. hahha! nasib masih jitu hati ini untuk menyimpan semuanya.

PART 3
tetiba rindu sama dia. mengapakah?? artiskah dia. seronoknya kalo dapat dengar dia nyanyi betol2 di telinga di hadapan mata. cair2~ hmm..banyak berfikir tentang dia memang tak memberikan faedah tapi sekadar nak layan2 perasaan boleh la kot. membaca blog2 yang berkenan di hati. semuanya menceritakan kebahagiaan. bilakah hari bahagiaku akan tiba?? huh! kalau dalam hati ada taman masih mahu menempuh duka kah? belajar dr pengalaman amat bagos. tapi untuk takot dan serik selamanya adalah kelemahan. wah! mermadah kata tiba2. eh, saya rindu dia lagi. nak kahwin dengan dia. ayah, umi, abang2, kakak n rakan2, sila restui kami jika kami berjodohan. hehhe! harapan masih ada walaupun jauh. BERANGAN!!!

PART 4
oh, berenti dulu. wanna continue finishing my assignment first. adios! moga saat2 dapat mencoret panjang muncul lagi! (^_^)

Sunday, July 18, 2010

hhhuu

all of sudden, i feel uneasy. should not be or should be. avoiding me from being hypocrite . stick with what i feel. unfortunately, it does not give me any satisfaction. i'm still sane but still can't think appropriately and properly. my mind is very vulnerable to the outsider's influences. act like doesn't care but totally lying to myself. I CARE! i do care. huh! complicated to explain it even to myself. i know, the time will come. when? i just have to wait patiently. (^_^)

Thursday, July 15, 2010

more courteous la nida

disebabkkan kecuakan yg melanda diri, aku kejap2 terjaga waktu tido pagi tadi. sebabnye arini 1st day kawan2 aku clinic. even though diorang yg clinic tapi aku kat bilik rase sama takut je. message diberikn kpd rakan2 menyatakn tak sabar nak tau ape jadi. kemudian membuka laptop dan mengonline kan diri. emel dibuka. menerima emel drpd respective lecturer. beliau volunteer tuk assist kitorang esok bagi preparation tuk masuk clinic. jadi, aku membalas emelnya menyatakan hasrat untuk menyertai session tersebut. malangnya, akibat unconsciousness and tak ter'courteous' ngan sape yang aku sedang reply mereply emel, maka diri ini ditegur. sorry my respective lecturer. i did not have any intention to be rude or not courteous about it. it was just subconscious action from me. seriously, i do apologize of what i had done.
tolong jangan marah sy. huk3!

Monday, July 12, 2010

nothing

my first day at Kuantan, i did nothing except 'fb'ing and blogging. woke up quite late and accompanied my roommate to the mahallah office and clinic then off to cafe. for 'brunch'. stopped by at zakiah's room and chatting for quite awhile. off to my room and slightly shocked. my roommate was covered by her blanket. of course la she covered by herself. kompem! nak demam la tu. now, still covering. panas wei, tengah2 hari buta ni berselimut. poor her. 1st day at kuantan, she got some illness. rindu bangi ke weh?? hahha!

clinic schedule already on. got partner with aima suhaily at jhc and ayuadela at htaa. sorry guys, i'm not good enough to help you out but u're the one who needs to help me out!!! i mean it. seriously!!! kecuakan already melanda diri lah. need to do some revision of course.huh!

bile dah balik kuantan, blogging dan 'fb'ing mule menjadi kegemaran. haisyo!!!

Saturday, July 10, 2010

lot things are waiting

ok! lots of work are waiting. am i in danger?? of course! if still in previous mood and attitude. two programs are waiting which couldn't be held last semester. and now, one more program is waiting. mintak2 la jadi tiga2 program tu sem ni. there were few problems last sem which resulting in postponing the programs. i hope for the best this sem. and all the members, please give your fully cooperation. classes as usual plus new program in our study schedule. clinic! absolutely! how i'm gonna divide my time evenly? i'm worst for this part. nak wat meeting pon kadang2 tertangguh 2 3 kali. i'm not really a good 'pemimpin' but i'm trying my best even though sometimes i did it halfheartedly. first and foremost i wanna clean my room, bed and locker. then, the other things i'll slowly thinking and solving them. one by one. that's what i'm gonna do and planning to do. seriously, moga2 2 program sem lepas yang terpaksa ditangguhkan dapat diselesaikan dan dijalankan sem ni. they have to be done this semester! must!!!!

Friday, July 9, 2010

tonite i'll be going to kuala lumpur. 3 months vacation. it was a long vacation which was enough for me to gain weight. done nothing except simple home works did give me permission to eat, sleep, watching tv, and done nothing! my sis said it was worthless for me for dieting before because at the end of my vacation i did gain weight. huh! 3 kgs. it was really easy to upgrade your weight but for degrading it, you need to do a lot. but its ok. the most important thing, i love staying at home doing and thinking nothing except for everyday menu for me to cook. thanks to ayah and umi for taking care of me at home. btw, i'm not mentally prepared to go and back to my study life. physically?? of course i'm ready!! (^_^) oh, i do bring a lot of new things to my hostel. i'll bring pillow, soft mattress and new kulliyyah bag!! hahhaa! Ranau mari!! thinking of what i'll be taking for the next sem really makes me nervous. i don't know how to face it. honestly, i don't really remember of what i had learn before. absolutely i need to remember lots of thing but i don't remember any single of them. what if my lecturer asks me something i don't remeber?? something i don't even know even i learned it before?? what should i do?? huh! i love studying but thinking of those thing, i prefer doing nothing like a lazy and simpleton girl. i'm not really ready. i need someone's help! yeah! i have my friends. i do have them. please help me my dear2 friends. i really need your help.

next sem, i have to loss my weight. again! so, i have to stick with my previous diet which was corrupted by having vacation at home. may be becoming Ramadhan will help me to loss my weight. i hope so. jangan melantak watu berbuka sudah. haisyo!! and of course, i want to upgrade my pointer. my style of study and be focus in class. more focus!!! gambatte needa!!!!!!!!! oh God, please help me. i have and i need to!!!!

Monday, June 21, 2010

huh!

bosan. nak update blog takde idea. jadual harian tetap same. sekarang hari2 masih giat menonton cawan dunia. moga pasukan kegemaran berjaya untuk terus maju. tapi yang pastinya aku takkan berpeluang untuk menonton perlawanan akhir bulan 7 nanti. haisy~ sekarang tengah mengumpul nafsu, semangat dan tenaga tuk meneruskan sem seterusnya. moga berjaya!!!!
huh!huh!huh!huh!huh!huh!huh!
fighting!!!!!!!!

Monday, June 14, 2010

suka2

perhimpunan keluarga walaupun tak cukup korum memang menyeronokkan. bermain ngan anak2 sedara, gelak2 ngan abang2 dan kakak2 n the most important thing dapat tengok world cup ramai2 n sama2. memang best! yang pastinya cuti kali ni aku pegang cacing. sebabnya abang sulong aku ajak tahan 'tauk'. tauk ni ala2 pancing gak ar cuma dia pendek2 n ditahan di mana2 area sungai. setelah sebanyak 11 tauk ditahan berumpankan cacing, kami berjaya mendapat 6 ekor ikan baung. tapi ikannya takde la besar mane pon. kakak ipar sulongku wat masak asam tempoyak. aku makan kuah je memandangkan ikan2 tu makan cacing dan akulah manusia yang letakkan umpan cacing tu, maka aku tidak menyentuh langsung ikan2 itu. geli!! puas hati dapat ikan tapi geli nak makan. sengal tol~

kelmarin tengok perlawanan ARGENTINA vs NIGERIA. walaupon pasukan feveret menang tapi still tak puas hati ngan permainan diorang. aku mengharapkan ARG dapat lebih drpd 1 tapi 1-0 je. tapi takpelah..yang paling mengecewakan MESSI tak wat sebarang jaringan. huh! very frustrated. ENG vs USA pon mengecewakan aku. macam mane la si Green tu leh terlepas bola yg slow tu. tapi takpelah mungkin bukan rezeki. kalo tak, mesti England menang bergaya ngan sepakan Gerrard tue. hasiy! paling best German..go German!!! go!!! hahaa! 4-0 tu. saye suke!!! tak sabar mahu tonton Portugal pula. hehhehe!!(^_^) saye suke CAWAN BOLA!!

Friday, June 4, 2010

betullah orang kata apa yang terjadi kat bumi ni mesti berpunca drpd manusia jugak. benda macam ni memang amat diakui bila terjadi di depan mata, tempat sendiri, tanah tumpah sendiri. mengharapkan semuanya kembali pulih seperti biasa tanpa sebarang langkah memang bukan satu cara yang baik. biarkan perkara mungkar dan hina terus terjadi memang hanya mengundang busuk dan hina pada pandangan orang lain. sejak aku lahir hingga sekarang tempat ini tak pernah berubah baik penghuninya mahupun keadaannya. tapi apa yang mengecewakan, masyarakat di sini tak pernah berubah. berubah ke arah kebaikan boleh dikira dengan jari, yang lain entah menyelewang ke mana.

berbicara dengan seseorang yang kita tahu tindak tanduknya tanpa menonjolkan rasa jengkel terhadapnya adalah satu perkara yang amat hipokrit aku rasa. dan aku manusia hipokrit tersebut. tipu jika tiada sebarang rasa dalam hati terhadap perkara terkutuk yang dia lakukan. tipu jika aku tidak kasihan terhadapnya tapi dia seperti tiada keinsafan dalam diri. kata2 hanya terluah seperti bangga dengan apa yang terjadi. dia tak pernah berubah. itu yang amat kesali. tambah dikesali dia saudara dekatku jua. memalukan keluarga, agama dan masyarakat sekeliling seperti tidak meninggalkan kesan apa2 dalam hati. kerasnya hati.

jika masih milik orang, jagalah sebaiknya. jika tiada jodoh, pisah cara baik. bukan ini caranya. sedarlah. aku pohon. kerana kamu saudaraku.

Tuesday, May 4, 2010

'TTP' vs 'KH'

dah banyak kali tekan 'new post' tp bile appear je page tu tros blur. tak tau nak post ape. hari ni nak cerite pasal 'teman tapi mesra' vs 'kekasih hati'. ape yang beza menganai dua perkara ini adalah mengikut tafsiran sendiri. kadang2 'TTM' dan 'KH' ni dianggap same tapi tak serupa. ape yang same?? ape yang serupa?? persamaan nya mungkin pada kemesraan semasa berkomunikasi dan juga ke'concernan di antara satu sama lain. apa yang membezakannya mungkin dari segi ke'involve'an each other dalam hal peribadi masing2 dan juga ke'border'an dalam mengambil tahu hal masing2.


pernah diajukan soalan," tiada pakwe ke??" atau pon, "dah ade pengganti??" semuanya hanya dijawab dengan "tiada". lebih selesa mengatakan saya hanya mempunyai teman tapi mesra. alasan yang diberi, serik dengan kejadian lampau dan belum bersedia mahu menjebakkan diri dengan perkara2 yang mungkin memakan hati dan perasaan. jadi memilih mempunyai hubungan teman tapi mesra lebih tepat. itu pendapat aku. pada orang lain, itu terpulang jika mereka tidak setuju.


'berkawan biar seribu, bercinta biar satu'..menarek! jadi, terus berpegang dengan kata2 ini, mungkin hati lebih senang. itu bagi aku. kalau jodoh tak ke mana....

Saturday, April 24, 2010

people do not know how i'm struggling towards what i want. people do not understand my anxiousness and people do not feel what i feel. being me is a pleasure. but sometimes being me isn't great at all. i'm not a person who does not thank towards the Creator but sometimes i just disappointed with myself. being myself. i keep thinking why those people can acquire what they want but i can't. i keep thinking, why my efforts are always worthless. i keep thinking why all things that i have done do not go smoothly like i want. all these thoughts just lingering in my mind. i've been trying and keep trying to be a better person but at the end still come out with no improvement at all. people say that i am not a serious person. never serious in all matters that i've done. what they do know about what am i thinking. they can judge me but please don't underestimate my effort. i can accept and pleasure to accept and listen to any advice, but please don't simply say that i never serious in doing what i've done. my effort seldom shows the exact outcome but i never stop trying and hoping for the best. i do for the sake of my father and also for myself. my aims, want to have a good job and comfortable life. but sometimes, i just feel that i can't have any of that because of my worthless effort (good requirements that do not exist). keep trying hardly but keep receiving failures. my heart aches and my mind keep thinking what's wrong with me? what's wrong with my effort? then, all these come with one answer. my relationship. relationship with people around me and my Creator. may be this is the correct answer for my failure. all the things that i had and have done have to back to their basic. why i do all those things and for whom? all along this period, i try to figure out what is less in my effort. sometimes, i just feel like a loser. but keep comforting myself with my soothing words. The Creator know what He does and what He gave and gives me. I just have to believe in Him and keep myself closer to Him day by day. i look for the best for myself but i know all things come from Him. my worthless effort just a trial from Him. I knew that. and always know. i' will try my best but still hope for the best. He always by my side (people always forget about this and keep blaming Him). i do frustrated but i do thankful to Him because may be this is the best for me.

Friday, April 23, 2010

bulan dan bintang

hari ini sebab kebosanan keseorangan di rumah, aku telah mengambil keputusan untuk mengkaji sifat aku mengikut bulan dan bintang. aku tak wat kajian pon, aku tanye haji gugel. then, inilah jawapan2 yang diberi oleh haji gugel:

januari:
>> bercita-cita tinggi dan orangnya serius
>> suka mendidik dan dididik
>> sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
>> rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan
>> suka smart, kemas dan teratur
>> bersifat sensitif , berfikiran mendalam
>> pandai mengambil hati org lain
>> pendiam kecuali telah dirangsang
>> agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi
>> mudah mendisiplinkan diri sendiri
>> badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
>> bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkannya
>> cukup sayang pd kanak-kanak
>> suka duduk rumah
>> setia pada segala-galanya
>> perlu belajar kemahiran sosial
>> cukup cemburu yg sangat tinggi

aquarius:
lembut
pandai berjenaka
peka
tidak suka "sosial life"
gemar bersendirian (hanya rapat dgn kawan rapat)
gemar dipuji
mudah memaafkan org
pandai menghiburkan hati org lain
jika marah, aquarius amat bahaya
suka berjanji tetapi cenderung utk mungkir sbb byk sgt janji2
dan mereka amat berbakat utk mnjadi seorg:
saintis
doktor
juruterbang
penulis
aku copy je semua ni dari satu laman web tapi dah tak ingat yang mane. kalo korang nak tengok perwatakan mengikut bulan dan bintang yang korang lahir sile ar search n tengok sendiri.

ape yang aku perasan, sesetengah drpdnya ade jugak yang berkaitan dengan perangai aku. terutama kalo yang buruk2. macam amat sama. hehehe! btw, benda2 ni tak boleh dipercayai sangat pon sebab ini hanyalah kajian semata2. tapi sifat yang paling aku suke dia state kat situ "setia pada segala galanya". tak lupa jugak kat situ ade mention "orangnya serius". yang ni memang100% tak same. aku memang lah pernah serius tapi kebanyakannya semua orang cakap aku memain. mungkin sifat aku memang serius tapi takse sorang pon yang perasan sifat aku yang satu ni =P.

kalo ikot bintang pulak, "tak suke sosial life", aku suke statement ni. 50-50 die punye betol. tapi bab2 janji tu macam kejam gile ar dia mention camtu. aku rase aku tunaikan gak ar janji2 yang pernah aku buat cuma kadang2 ade yang terlambat. huu~

Wednesday, April 21, 2010

mimpi

aku mula tertanya2, kadang2 kita tak pernah pon teringat atau terfikir tentang sesuatu perkara, tapi that thing yang muncul dalam mimpi kita. tak pernah menginginkannya tapi still dapat. ia adalah logik kalau before tido tu kita keep thinking that matters tapi kalau memang azali letak kepala tak fikir ape2 dah tapi still dapat mimpi pasal tu tak ke pelik. if bukan pasal the exact thing, bau2 bacang dengan dia mesti masuk dalam mimpi. teringat waktu zaman bodoh2 putus cinta, (gaya cakap cam lame, pade hal tahun lepas je) erm...memang selalu mimpi pasal hamba2 Allah yang terlibat dengan kejadian tersebut. tak kira lah teman2 yang rapat, makhluk yang tiba2 wujud...semua ada. dikatakan semua include la dalam mimpi tu. tapi main character dia memang boleh dikatakan hari2 wujud la waktu zaman kesedihan tu. tapi yang peliknya, sekarang even tak fikir pon mengapakah boleh mimpi jugak?? nak cakap teringat jauh sekali. pelik! mainan tidur. gangguan syaitan. itu yang lebih tepat!


nak tanye haji gugel jap pasal mimpi....

Tuesday, April 20, 2010

kerisauan

kerisauan. itulah yang aku rasekan sepanjang duk kat umah ni. tak kire la sama ada umah ayah di kampung atau umah kakak aku di sabah ni. pertama sekali risau dengan result yang sepatutnya dah kunjung tiba tapi masih tak boleh nak tengok. yang kedua adalah kerisauan terhadap berat badan aku. selama 3 bulan diet secara konsisten walaupon taklah konsisten sangat, aku berjaya menurunkan berat badan 7 ke 8 kg. kalau aku lebih bersungguh, mungkin berat aku akan turun lebih daripada nombor2 di atas. malangnya, apabila berada di rumah, diet yang selalu aku amalkan semasa berada di Kuantan telah menjadi huru hara. aku dapat merasakan sepanjang 3 minggu bercuti ni, berat aku dah naik. aku takut nak timbang balik. haisy~


kakak aku cakap saiko orang diet. tapi memang seyes saiko pon. bayangkan usaha selama 3 bulan boleh lenyap dengan hanya 3 minggu je. sape tak saiko kan?? balik dari Sabah ni kompem aku nak diet bersungguh2 balik. at least berat aku biar maintain bukan naik! huh! saiko!!!!!!


ni result ni, dah la cukup suspen dah nak tunggu kuar. sekali bila nak cek macam2 ar plak. rasa cam dah tade nafsu nak cek plus takot nak cek sebenarnye. ermm..dah takde ape yang nak dicoretkan. moga kerisauan aku akan hilang. huu~

Monday, April 19, 2010

Anding vs Anuar Zain

semalam waktu kat KLIA nampak la Anding. berglasses bagai. tengok sekali memang tak cam la. then, kakak aku cakap sebab tu la dy pakai glasses, taknak orang cam. takut kena serbu. pastu aku ngan selambe nye cakap, ala..kalo dy xpakai glasses pon takde maknenye ade orang nak serbu. kakak ku lalu menjawab, kuang asam gila ang. aku menyampaikan niat di hati kepada kakakku untuk bergambar dengan Anding, kakak aku cakap pegi la. tapi aku tak pergi pon sebab dia bukan Anuar Zain.
waktu nak beli breakfast pon, pegi tempat yang same ngan si artis tu. tapi memang tak rase gak nak tengok lame2 pon. sebab dia Anding. skali lagi jawapan tu keluar dari mulut aku. cuba kalo Anding tu Anuar Zain, memang aku akan jadi minah gedik lagi terhegeh2 ar nak gi amik gambar ngan dia. tapi disebabkan dia Anding, maka sifat gedik aku tersimpan teguh di dalam diri.
akibat terlalu memikirkan kalo lah Anding tu Anuar Zain, maka malam tadi aku mengalami mimpi aneh tapi menggembirakan. sebijik situasi seperti di KLIA semalam, cuma yang bezanya Anding itu adalah Anuar Zain. memang automatik ar aku lepas beg semua menuju ke arah dia lalu berkata, saya nak amik gambar dengan 'abg Anuar' boleh?? dengan senyuman manis, dia cakap boleh. waaaaaahhhh!!! gile best! jantungku berdegup kencang! memang rasa macam di kayangan. tetiba degar macam ketukan pintu. ok! kakak aku kejut subuh. memang jatuh katil ar. haisy~ kalaulah itu bukan mimpi. huu~
sape lagi artis femes kat Malaysia yang aku boleh bagi tumpuan ek?? Sein Ruffedge!! tapi dia dah kawen. so, penangannya tak sehebat Anuar Zain ar. hehehe!

Saturday, April 17, 2010

midvalley=weekend=tak menarek

midvalley. dah lame aku tak menjejakkan kaki ke situ. cadangnye mau pergi hari jumaat tapi jadual bertukar sebab kakakku yg berbadan dua tak larat nak menggerakkan diri. so, kitorang pergi hari ni. giler ramai!! ramai giler! akibatnya semua tempat yang dijejaki di situ kepenuhan. sesak. tetibe plak arini budak2 dari sekolah mane ntah boley plak wat lawatan kat situ. gile serabut plus serabai. huh!

kononnya kakakku nak beli Crocs tp crocodile pon dy tak beli. aleh2 aku yang dapat kasut sepasang. pembetulan, bukan dapat tapi beli. pastu baru dapat. pusing2 midvalley. naik turun. tengok model2 bercatwalk. haisy~ macam takde hala tuju tadi. berkenan ngan satu beg. giler cantik! (bagi aku la beg tu cantik, orang lain tengok aku tak tau la plak). tapi boleh belek2 jer. nak beli tak mampu. pembelian kasutku menyebabkan aku pokai. nak beli kasut rm30 je paling mahal, aleh2 ter'up' plak harga kasutnye. takpe2, janji puas hati. ayat penyedap hati. huh!

erm..barang2 tak fully pack lagi. pagi2 esok sedah mahu menggerakkan kaki ke KLIA. malas la plak. skang tengah layan cite taiwan, 'Down With Love'. sesape yang rajin, tengok ar cite ni. best! sweet, kiut miut, klakar. hehehe!

nanti bebile rajin, blog ini bakal diupdate lagi (^_^)

p/s: midvalley amat tak menarek bile weekend. huh!

Friday, April 16, 2010

update gak!

okay! agak dah lame aku tak menupdatekan diri dengan blog. maklumlah. kat umah di gerik, tiada perkhidmatan internet. bosan! tapi tetap 'home sweet home'. banyak benda yang dah jadi dalam 2 minggu ni. semua nye menarek belaka. pulang ke gerik beramai2. berjumpa sanak saudara. kenduri kendara. durian runtuh. semuanya best! oh, tak lupa juga. hasrat tuk mandi di sungai berjaya ditunaikan. walaupon tak menyertai aktiviti mandi manda beramai2 di Lata Lawin tapi tetap mengkabulkan hajat dengan mandi di sungai belakang umah. air sungai panas! serius panas!. gerik panas sekarang. hujan aaammmmmaaaattt jarang! air sungai kering. paling dalam pon takat peha ja. tak best! tak macam dulu2. waktu aku kecik2. air sungai sejuk. dalam. sampai bley lemas. sebab aku pendek atau air dalam, aku pon tak pasti. tapi sejuk itu amat pasti. boleh panjat2 pokok. panjat2 batu. pastu terjun. main kejar2 dalam sungai. aci sorok batu. semua menarek permainan waktu kecik. tak lupa, aksi terjunan terhebat! pon menarek. bila ingat semua tu, best nye waktu kecik. semua menarek. semua dipandang mudah. tiada masalah. semua indah belaka. (aku dah mula melalut). berbalik kepada cerita asal, Ameerah Tasneem anak kepada abangku nombor 5 menjadi tumpuan. comel! amat comel tapi pongoh! tak dapat apa yang dia nak, teros ngamuk. golek2 atas lantai. baru satahun 2 bulan tu. hebat tol dak kecik tu. semua cakap perangai dia pongoh macam ayah dia tapi ayah dia tak pasal2 cakap perangai dia cam aku waktu kecik. haisy~ tapi perangai aku memang buruk pon waktu kecik. skang, molek sikit je. menghina diri sendiri. tak baik~ anak2 sedara yang lain membesar dengan jayanya. semua dah gedik ada pakwe makwe segala. budak2 sekarang memang advance! dan akibatnya. keadaan itu menyedarkan aku bahawa aku semakin tua. tapi perangai camni ar...azam tuk berubah berkali2 tapi macam takde perubahan pon.


dulu waktu borak2 ngan ayah, dia pesan, "adik, nanti dik takleh kawen awal2. duk ngan ayah dulu pas belajar. anak ayah yang lain2 ni semua pas belajo tros nak kawen. adik 28 baru bleh kawen." lalu aku membalas, "gila lambat 28!!!" dan baru2 ni ayah cakap, "adik, nanti kawen 26 la. 28 lambat sangat. nanti anak2 lambat sekolah." lalu aku mebalas, "pulak dah!" yang pastinya jodoh tak datang bergolek. kalo nak keterangan lanjut tentang jodoh tak datang bergolek ni, bace ar buku 'cinta sampai syurga', karangan ustaz Hasrizal. sempat plak aku mempromot. heh! ape lagi ek nak tulis?? ha...cuti kali ni, aku pergi sabah lagi. pemergian yang tak dirancang. tiket Air Asia yang aku beli waktu promosi dulu, sia2 je. burn camtu je. semuanya gara2 kenduri 10 hb hari tu. lebuh duit aku. haisy~ walopon rm76 je tapi still BURN! pastu, tiket ihsan abang iparku dari sabah ke kl juga burn. semuanya gara2 tarikh pergi dan balik yang asyik dipinda2. maka, kali ni aku pergi sabah dengan MAS pulak. hasil ihsan ayah kepada Ameerah Tasneem. nak jalan jaoh2 tapi duit takde. so, ihsan drpd abang2 amatlah dihargai. i'm broke! gile berhabuk poket sem ni. mana pergi ntah duit2 yang pernah wujud dalam simpanan ku. yang pastinya, gi sabah ngan poket kosong. gila mencabar. percutian tanpa wang!


walopon kat umah ni, hari2 aku gelak. aku suka. aku gembira. tapi debaran di dada ni, hanya Allah je yang tahu. riso weh! gile riso. result exam lagi bape hari je nak kuar. jantung duk degup kencang dah. tak pernah lupa walau sehari pon. TAKOT! tak pernah takut camni. tunggu result SPM dulu pon. relax jer tapi tunggu result sem ni macam tunggu ape je. cuak. amat cuak. amat berharap dan berdoa moga lulus semuanya.macam dah panajang jer celoteh kali ni. maklumlah dah lama tak mengarang. walopon tak menggunakan bahasa Malaysia dengan betol tapi aku mengharapkan sesape jer yang rajin drop n bace blog akudapat paham ape yang cuba aku sampaikan. walaupon takde la penting tapi cuma rase cam mahu berkongsi cerita yang tak berapa penting ni dengan sesape je.






Wednesday, April 7, 2010

just a simple story

i'm home but not yet home (my bro's home). and still dont know what time we will move to our home (gerik). oh! btw, my bus stopped at putra station. so, slightly lost because that was the 1st time i went there. then, The Mall!! i knew that place. i knew that mall. i had my 1st date there ( i mean betol2 1st time berdua). like no other else we could go. maybe, we just bumped into that place. so, i decided to move around at the mall. i went to all levels. actually, i was searching for atm machine but could not find though. huu~ so, my wished to buy a tiny present for my nephew from Qatar had to be canceled.

took back my bag from the counter and searched for the taxi.
"rm30 bley dik??"
"hmm..pakcik, sy student. murah ckt bley tak??"
"owh...ingat dah keje tadi, ok2"
....................................................................................................

taxi without meter. huh! and these are my answers toward the questions from the taxi driver:

1) nak ke umah abang kat TTDI
2) Belajar kat UIA Kuantan
3) bas kul 2.30 pm

are they match with those questions??

1) dari mane tadi??
2) nak ke mane??
3) belajar kat sane ek??

actually, all those questions, i had to listen for quite couple of times, then baru dapat kasi the exact answers. hahhaha!

my ears....haisy~
i'll be home soon!!! yahoo!! (^_^)
now is 0045. i just settled the task that i should done last Saturday. i'm sleepy but still cant sleep. oh, by the way i met someone with his girlfriend at TC. selambe kutuk mamat tu dpn minah tu b4 this. never knew that they are romantic. hee~ sorry girl.

ermm...tomorrow, will be 'blah' from this bumi Kuantan. Seriously i want a 3 months vacation. i dont want to stuck here even for couple of weeks. i hope and really3 hope, i'll pass all the subjects and never have to repeat any papers. oh God, please listen to my wish.

i really miss:
1) my dad
2) my umi
3) my pregnant sis
4) my nieces and nephews
5) brothers and all my sis in law

oh, carry mark checking just now! alhamdulillah but hope to get better in becoming result. huu~

and i wish i could find something really precious in any moment from now on. (???) just dont know yet. i'll wait and see (^_^)

p/s: teman, i miss you too. sorry, we dont have suitable time to meet yet. i wish we could meet somehow. have a nice vacation too even you dont truly have it. hee~

Monday, April 5, 2010

huu

i've been trying so hard to read and understand all the notes. but my mind keep thinking the other things (brg tak kemas lg, nak tros ke grik or singgah kl, tiket ke gerik nk bli sok or lusa, etc). seriously, it is hard for me to focus on what am i studying. there are lots of note that i haven't read yet. if i did, only 10% remained in my mind. never feel worse than this. ni mesti penangan sebab tak balik Gerik 3 bulan lebey. wanna be tough la konon. serve you right!huh!

so, what to do??

Saturday, April 3, 2010

supposedly

i supposedly not contacting you anymore. i supposedly not even messaging you anymore. i lied to myself when i said, its ok. it wasn't ok anyway. so, help me by that. don't contact or message me. because my bad memories came back. i cannot resist them if i keep mixing with you. i want a perfect sleep at night without any bad memories on my mind. please, help me with that. i always done a wrong thing and regret it the other day. huh! pathetic. i'm suck!

Thursday, April 1, 2010

tragedi

tak cukup tido. kepala pusing. insomnia sepanjang malam. tido bertemankan mimpi ngeri. mengharapkan malam lebih panjang daripada biasa. tapi hanya mampu mengharap. pagi menjengah. mula hati gelabah. jiwa resah. duduk tak senang. berdiri pon mundar mandir. angka 9 pagi amat ditakuti.

menunggu rakan. berjalan bersama2 tanpa melahirkan rasa cemas yang ketara. sesampai di tempat kejadian, jantung berdegup makin kencang. perot yg berkeroncong kelaparan bertukar kesakitan. hati makin keresahan. angka 9. semua dikehendaki pasrah. pasrah dengan masa yang takkan berhenti berputar.

menyelak lampiran demi lampiran. pandangan terfokus pada pelbagai jenis soalan. hati yang cuak dan keresahan bertukar menjadi pasrah. pasrah lebih awal sebagai persediaan. kepala membejat bekerja demi sebuah jawapan. oh, banyak jawapan.

hanya mampu mengerling pada rakan di sebelah. senyuman kelat diberi.

terus berusaha hingga ke masa terakhir. hanya mengharapkan 'lulus'. serius! tiada yang lebih tuk dipinta dan dipohon. atas segala usaha yang telah dicurahkan, aku hanya mengharapkan lulus.

pulang. komen diberi drpd rakan2 semua sama. semua ketawa dalam duka kukira. yang pasti, hati aku mula pasrah dalam sakit.

keranamu Paediatric Audiology. kamu penyeksa jiwa! tragedi tuk kami semua. dan sekarang, aku rasa nak demam. huu~

Monday, March 29, 2010

post tak bertajuk

apa lagi yang perlu difokuskan???
1) screening for impaired hearing
2) paediatric audiology ( the ngeriest core course)
3) phylosophy of science ( zakiah loves this very much!)
4) learning process and special needs

four more to go!! gambatte!! hwaitin'! chayo'! gudluck! selamat berjaya! to all my friends and of course to myself.

seriyes, tak sabar giler nak abis exam.

perkara2 yang bakal dilakukan selepas exam:
1) keluar makan beramai2 bersama member2 tersayang
2) menaiki bas pulang ke KL
3) menaiki bas pulang ke Gerik
4) family gathering ( kenduri arwah dan kesyukuran)
5) bertemu dengan semua anak2 sedara especially yg dari Qatar (abg2 dan kakak2 tak penting sgt =p)
6) mandi sungai belakang rumah (giler lame tak sentuh air sungai belakang umah)
7) berangkat ke Sabah selama 2 minggu
8) last skali...agak2 berjaya tak aku pujuk ayah tuk kerja?? harapan amat tipis di sini, haisy~

yang penting, 3 monts vacation!! yaahhooo!!!~~~~~ (^_^)

Sunday, March 28, 2010

"you cannot hold anyone...they'll slip away from you" (Chairil Asyraff, 2010).





(tidak berkaitan dengan kenyataan di atas)

sekarang sedang mengonlinekan diri dengan selesanya di atas katil yang tidaklah seempuk mana. kepala otak ligat berfikir bagaimana agaknya soalan EAP akn dijawab pada esok hari. mata kelayuan. minda kelesuan. diri kemalasan. tiada sebarang ulangkaji dibuat lagi. paper besok adalah pada pukul 9 pagi. kamikaze kah aku pada esok hari?? jangan menempah maut! jadi, harus menguatkan diri untuk melakukan sedikit ulangkaji sebelum tidur.

credit to hamezan zainuddin sebab membawaku dan teman bilik makan di tanjung lempur. lauk2 memang best. lini memang hebat. bak kata abangku, tak rugi bawak lini. lain kali boleh bawak lagi. aku berbangga. teman bilikku kecil. tapi jangn sesekali memandang rendah pada kekecilannya. gigi besi serta kelebihan yang ada dalam melantak semua makanan adalah anugerah yang amat bermakna padanya. sesekali cemburu jugak. makanlah banyak mana pon, badannya maintain kecik. haisy~

hari ini amat kenyang!! alhamdulillah~

Saturday, March 27, 2010

awak atau kamu

awak atau kamu

awak menyenangkan tapi pernah menyakitkan
tapi kamu menyenangkan dan menceriakan

awak memberi semangat
tapi kamu selalu memberi semangat

awak memberi air mata
tapi kamu mengelap air mata

awak memberi duka
tapi kamu memberi suka

awak atau kamu??

Thursday, March 25, 2010

tak sihat

mataku menangis kerana hidungku menangis
moga saya cepat sembuh
amin.....





Wednesday, March 24, 2010

update terbaru

minggu lepas memang hectic punye busy. macam2 benda nak kene settlekan. assignments, presentations...dan mcm2 lagi. aku memang manusia yg ada masalah dengan pengurusan masa. banyak benda tidak dapat diuruskan kerana tersasar masa tapi still berjaya tuk menyiapkan segala benda. kadang2 hasilnya memang seperti melepaskan batuk di atas tangga. alhamdulillah, semua settle dengan baik. mungkin ade perselisihan den kecelaruan tapi itu memang perkara biasa yang takkan dapat dielakkan.

mendengar berita yang kurang enak menyebabkan diri kerisauan. tiada hak untuk itu tapi tidak dapat menahan rasa di hati. maaf..aku bukan sengaja tapi perkara itu terjadi tanpa ku pinta. terima kasih kepada azyan kerana memahami. terima kasih juga kepada aima kerana gambar2 itu. at least hati kurang gusar. panggilan tak dijawab memang menggelabahkan. thanx God dy ok... syukur kerna bukn kecelakaan yg besar dan terima kasih kerana respon terhadap soalan2 ku berkaitan kamu. aku risau. itu bukan perkara main2. tapi ade yg lebih risau. itu pasti.

blogwalking....kerana tak dapat fokus lagi tuk study. satu blog yg dijumpai mengingatkan aku pada kisah lama. baru sedar, hati ini tak mudah tuk memaafkan. terlalu keras or lembut?? itu aku kurang pasti. yang pasti apa yang telah dilakukan oleh si polan memang meninggalkan kesan yang mendalam. aku masih benci pada dy walaupon aku terima apa yeng telah terjadi. maaf... aku masih marah dia dan bukan kamu.

aku mengharapkan hati terus terbuka tuk melupakan dan memaafkan.

seorang kawan berkata, jangan lupa apa yg terjadi. tapi aku mengharapkan aku akan lupa walaupon tak semua. kerana aku inginkan persahabatan yg ikhlas. dan juga kemaafan yang ikhlas..

kapada kamu teman, moga cepat sembuh...(^_^)

Wednesday, March 17, 2010

disorders

saye mengalami mslh:
emotional disorder
money disorder
mental disorder (kadang2)
n skang saya amat dalam kesusahan kerana mengalami masalah MALAS DISORDER!!
macam mane ni?? exam lagi seminggu lebey jer tp masalah ni mcm tak boleh nk dibendung.
hhhhhuuuuuuuuuhhhhhhuuuuuuu~

Thursday, March 4, 2010

double D (^_^)


dinner and date
absolutely d bestest events for d last month
thanx dear for accompanying me

Saturday, February 27, 2010

double D

sometimes people do not how to enjoy their life when they are surrounding with millions of work. everyday, there will be couple of tasks need to be settled. i am starting to involve into that world but still hoping for some space for me to breath and laugh. this week, my schedule fulled with lots of undone assignment, program and task. my plan to have a couple days of holiday at home was canceled due to those undone works. serve me right! but never learned from experiences. still loving to do and settle the work at the last minute moment. but this week, specifically yesterday and today i could forget all the waiting works. i could enjoy my day blissfully and excitedly. double D really gave some space to breath and some space for me to leave all the 'chaos mind' behind. and now, hoping for the better day of tomorrow. i am planning to settle the important proposal that should be submitted last Thursday and do all my assignments. hopefully, all the works can be done successfully. huh~

owh! double D will be elaborated on the next post (^_^)


Wednesday, February 24, 2010

i'm sorry
sometimes i can be really harsh
just don't play with my patience
i had enough
i respect you as someone who are younger than me
but if you can't respect me as i do
just go!
i had enough for today
i just had enough!
don't just simply think only about yourself
please do think about others
i had a fully pack day and i just hope some cooperation from you
you just proved that you couldn't
then, just go!
i had enough for today!

Monday, February 22, 2010

hikmah atau hipokrit

merungut tentang kerja orang lain, senang
mengutuk kerja orang lain, senang
menayangkan muka tak puas hati atas kerja orang lain, senang
menyakitkan hati orang lain, senang
cuba berada di tempat aku dan laksanakan segala tugas tanpa kerumitan
masih senang???
aku lembut hati. itu kata seorang teman. teman di sekeliling menjadi tempat luahan atas ketidak puasan hati sendiri. itu juga kata seorang teman. tapi aku tetap aku. masih sukar untuk melampiaskan amarah pada yang berhak menerimanya. mengapa?? aku lebih memilih untuk menyimpan daripada memarahi kerana air mata mudah mengalir bila amarahku dilampias. jadi, menyimpan perasaan amarah lebih baik kurasa.
hipokritkah aku dengan diri sendiri?? atau ia satu hikmah buat diri??

Friday, February 19, 2010

upset

marah. bengang. sakit hati. kecewa. jangan fikir aku diam, aku patuh. jangan fikir aku diam, aku dungu. jangan fikir aku diam, aku bodoh. jangan fikir aku diam, aku tiada perasaan. jangan fikir aku diam, aku bersetuju. jangan fikir aku diam, kamu semua boleh pijak kepala aku. jangan fikir aku diam, aku tak tahu marah.
jangan sesekali cari pasal dengan aku. aku sentiasa simpan dan lampiaskan pada benda lain. jangan biarkan aku lampiaskan pada kau semua. aku masih boleh sabar. aku masih boleh diam. aku tahu aku tak sempurna dan aku tahu aku buat silap. tapi jaga kata2 kau. terlajak perahu boleh undur, terlajak kata buruk padahnya! mulut jangan busuk. hati jangan kotor. aku diam tak bermakna aku mengaku.
kalau rasa diri hebat, jangan pandang rendah pada orang lain. selagi aku bertahan, aku tahan dengan kau. aku mungkin tak sehebat kau dalam meluahkan amarah tapi aku juga tahu marah. aku senyum dan angguk tak bermakna aku pasrah dengan kau. kerana aku tak bodoh untuk sentiasa menuding jari pada orang lain. kalau rasa diri tidak mahu dikatakan bodoh, berhentilah berperangai begitu.
kerja aku bukan menjaga kebajikan kau semua sahaja. banyak lagi kerja yang perlu aku utamakn. duit aku tak sekepuk kau semua. boleh tukar handphone tiap2 sem, boleh topup tiap2 minggu. aku bukan anak orang kaya. aku cuma sederhana dari segala benda. kalau aku terkurang memberitahu pada yang lain, bantulah aku dalam memberitahu. bukan menyumpah seranah aku di belakang. berhentilah jadi TALAM! kalau kau semua talam berisi tidak mengapa tapi kau semua talam kosong. talam karat yang tak boleh guna. sental banyak kali baru kembali elok. jadi, aku tak nak menyusahkan diri menyental kau semua.
kau semua berpijak di atas bumi yang sama dengan aku. belajar sama dengan aku. cuma cara pemahaman kita yang berbeza. kalau kau semua rasa amat hebat, bagus! tapi jangan terlalu menunjukkan sikap annoying kau semua. aku penat dengan sikap kau semua. berpura2 nombor satu. aku ada kekurangan dalam memarahi orang tapi mungkin itu satu kelebihan untuk aku. tapi tolonglah jangan terlalu berlagak di hadapan aku. aku tak mahu jadi golongan talam seperti kau semua.
dosa yang aku ada mungkin tak tertanggung, ini pulak nak menambah dosa yang aku sendiri boleh elakkan. tapi aku tetap pohon, pohon jangan begitu lagi. kau semua ada otak tuk berfikir. jadi sama2 lah kita berfikir dan sama2 berubah ke arah kebaikan. aku penat marah orang sebab aku bukan jenis yang senang tuk melampiaskannya. jadi hormat aku bila kau semua dah setuju memilih aku. aku tak pinta dipilih tapi kau semua yang memilih. aku berhak dihormati. kau semua juga begitu. jadi, respect other people, then people will respect you back.
aku mula annoying dengan kamu si 'A'!! kamu si angkuh bermulut celupar...